BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

2024 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENLERİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2024 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENLERİ

Başkent Üniversitesi 2024 Yılı Mezuniyet Törenleri Bağlıca Kampüsümüzde 24 Haziran - 28 Haziran 2024 tarihleri arasında, Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda 13 Haziran 2024, Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda 5 Haziran 2024 Tarihinde düzenlenecektir. Üniversitemiz Bağlıca Kampüsü Amfi Tiyatrosunda düzenlenecek olan törenler için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir.

1. Öğrencilerimizin törene katılıp katılmayacaklarını 11 Haziran 2024 günü mesai bitimine kadar, bağlı oldukları Fakülte / MYO / Konservatuvar / Enstitülerine e-posta yoluyla bilgi vermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak değişim ve müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

2. Mezun listeleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilgili Fakülte / MYO / Konservatuvar / Enstitülere iletilecek olup, bu birimler mezuniyet törenine katılacak öğrencilerin nihai listelerini törende sunuculara verilmek üzere ekteki format ile 14 Haziran 2024 tarihi mesai bitimine kadar SKS Daire Başkanlığına EBYS ile bildireceklerdir (EK-1).

3. Öğrencilere, aşağıda belirtilen ilkeler doğrultusunda derecelendirme yapılıp ödül verilecektir.

- Bahar Dönemi mezun sayısı 6 ve 6'nın üzerinde olan her bölüm öğrencilerinden ilk üçe girenler 1.,2.,3. olarak ilan edilecek, ödül ve plaket verilecektir.

- Bahar Dönemi mezun sayısı 5 ve 5'in altında olan her bölüm öğrencilerinden not ortalaması 3 ve üzerinde olan öğrencisi 1. olarak ilan edilecek, ödül ve plaket alacaktır.

Ancak devamında not ortalaması 3 ve 3'ün üzerinde olan öğrenci var ise 2. ve 3. Olarak ilan edilecek ve sadece plaket verilecektir.

4. Mezun listeleri oluşturulurken liste başında sırası ile 2. ve 3. lere belge verecek Dekan/Müdür, sonraki öğrencilere belge verecek Bölüm/Program Başkanı ile öğrencilerden sorumlu Akademik danışman isimleri yer alacaktır.

5. Tören birincilik ödül ve belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin seremonisi ile başlayacak olup bu öğrenciler amfi tiyatroda Kültür Hizmetleri Müdürlüğü gözetiminde ayrı bir sırada oturacaklardır.

6. Törene katılacak öğrencilerimiz cübbe ve keplerini tören saatinden 2 (iki) saat önce havuzlu yolda kurulacak stantlardan nüfus cüzdanlarını vererek ilgili Fakülte / MYO / Konservatuvar / Enstitü sekreterliklerinden temin edebilirler. Tören bitiminde cübbe ve keplerini aynı stantlara imza karşılığında teslim eder ve nüfus cüzdanlarını alabilirler. Cübbe ve kep satın almak isteyenler tören gününden önce Kurum Ev İdaresi Birimi ile irtibata geçerek ilgili hesaba 700.-TL yatırmak kaydı ile, 2 suret dekont karşılığında Fakülte / MYO / Konservatuvar / Enstitü sekreterliklerinden şallarını, Kurum Ev İdaresi biriminden de kep ve cübbelerini satın alabilirler.

7. Prova tarihleri ekte belirtilmiş olup sorumlu akademik danışmanların provada öğrencileri ile birlikte yer almaları önem taşımaktadır.

ANKARA BAĞLICA KAMPÜSÜ AMFİ TİYATRO

MEZUNİYET TÖRENİ PROVALARI

TARİH

FAKÜLTE / MYO