BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Öğrencimizin devam eden METU MECH Başarısı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) Makina ve İnovasyon Topluluğu(METU MECH) tarafından, TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ, ANSYS ve AUTODESK ortaklığında bu yıl 4.sü düzenlenen “Productive Design Challenge”  yarışmasında "İHA araçları için yük mekanizması tasarımı" konusunda Başkent Üniversitesi Anadolu OSB Meslek Yüksekokulu Makine Programı 2. Sınıf Öğrencisi Yusuf KÜLCÜ’nün bulunduğu Efe Kaan YILDIRIM(Marmara Üni.), Kerem KAYA(Fırat Üni.) ve Mehmet Alper KAYA(Tech. Uni. of Munich)’dan oluşan tasarım ekibi yarışma jürisi tarafından 2.lik ödülüne layık görülmüşlerdir.

Öğrencimiz Yusuf KÜLCÜ 2023 yılında 3.sü düzenlenen aynı isimli yarışmada “30 kg ağırlığındaki bir Mikro İHA sistemi için iniş takımı tasarımı” konusunda Efe Kaan YILDIRIM (Marmara Üni.), Mustafa Mücahit ÇİLLİOĞLU(Marmara Üni.) ve Mehmet Alper KAYA(Tech. Uni. of Munich)’dan oluşan tasarım ekibi yarışma jürisi tarafından 3. ödülüne layık görülmüştü.

Yusuf KÜLCÜ ödülünü 22/03/2024 tarihinde TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ yerleşkesinde Genel Müdür Prof. Dr. Temel KOTİL'in tensipleri ile ekip arkadaşlarıyla birlikte almıştır.

Sevgili öğrencimizin ve değerli tasarım ekibi arkadaşlarının devam ettirdikleri başarılarını kutluyor, çalışmalarının devamını diliyoruz.